free html site templates
Mobirise

VAKUUM MASAŽA

 radijalna endodermna terapija

Vakuum masaža zasnovana je na radijalnoj endodermnoj terapiji (RDT) zasnovanoj na vakuumu. Vakuum preko aplikatora stvara kružni kožni nabor u kom se povećava rastegljivost vezivnog tkiva i dolazi do širenja kapilara.

Vakuum terapijom mehanički se “izvlači” celulit bliže površini kože i ubrzava vertikalna cirkulacija u tretiranom području. 

Mobirise

Time se znatno poboljšava dotok sveže krvi i kiseonika na oštećenim mestima, a posledica je bolja razmena materija na lokalnom nivou (u tretiranoj regiji), pa vezivno tkivo postaje još elastičnije. Povećanjem rastegljivosti vezivnog tkiva ubrzava se i protok limfe, pa se samim tim eliminiše i višak tečnosti i štetnih metabolita. Ovi procesi podstiču i sintezu kolagena i olakšavaju metabolizam masti. Rezultat je glatko, bolje oblikovano telo i glatkija koža.

Smetnje u cirkulaciji, odn. slabljenje cirkulacije krvi i limfe, a time i usporeno izbacivanje toksina jedne su od glavnih uzroka neželjenih promena kože i potkožnog tkiva u kom se gomilaju štetne materije koje nastaju u procesu metabolizma. Ćelije vezivnog tkiva bujaju, pa se vezivno tkivo prekomerno uvećava, a posledica je tzv. pomorandžina kora ili celulit.

Zbog svog višestrukog dejstva, vakuum terapija se koristi u anticelulit tretmanima, ali i kao samostalna relax metoda.

Pravilnim izborom specijalno dizajniranih aplikatora kombinuje se blago usisavanje sa rotiranjem loptica u aplikatoru što stvara radijalni kožni nabor koji omogućava tretiranje veće površine istovremeno i smanjuje rizik od stvaranja modrica i osećaja nelagode.

Za vreme postupka nema neželjenih ili neprijatnih efekata. Kod senzitivnijih osoba, u zavisnosti od tretiranog dela tela moguća je pojava blagih modrica koje se povlače nakon par dana. Kontraindikacije su povišen krvni pritisak, srčana oboljenja, tromboza, proširene vene i sl.

Tretman traje od 20 do 40 minuta po potrebi i može se ponavljati na 3 do 7 dana u zavisnosti od namene terapije.

Pre tretmana je neophodno da se informišete o kontraindikacijama. To možete učiniti ovde.

Adresa
Cara Dušana 70 / stan br. 1 / u prizemlju

11000, Beograd
Srbija

Kontakt 

Email: ladyepil@gmail.com
064-1768-009
011-2183-473, 011-2188-261
Radno vreme:
ponedeljak - petak: od 13 do 20h
subotom: od 9 do 17h
nedeljom: -