bootstrap responsive templates
Mobirise

SAVETI ZA

KAVITACIJU

Uklanjanje masnih naslaga ultrazvučnom kavitaciom

Rezultati variraju u zavisnosti od organizma, tretiranog dela tela, odnosno tretirane površine tela, hormonalnog statusa, dužine i broja tretmana, od redovnosti dolaska na tretmane, kao i od kombinovanja sa drugim metodama. Ako se tretira celulit, onda se mora uzeti u obzir i koji tip celulita (edematozni ili fibrozni) se tretira. Takođe, veoma je bitno i pridržavati se saveta terapeuta.

Pokazatelj uspešnosti postupka je merenje obima na tretiranoj regiji pre i posle tretmana. S obzirom da se ne tretiraju sve masne ćelije na zadatom obimu, kao i da nije moguće uništiti sve masne ćelije na datoj regiji veoma je bitno voditi računa o savetima datim pri tretmanu, jer preostale masne ćelije i dalje mogu da akumuliraju masnoće što bi dovelo do stagnacije ili čak i povećanja obima. Javljanje ovakvog negativnog efekta je isključivo posledica nepridržavanja saveta terapeuta.

Da bi se povećao efekat tretmana i osigurao dugoročan efekat potrebno je pridržavati se određenih pravila.

kavitacija mehurici

Za žene je bitno da se tretmani rade nakon završetka menstrualnog ciklusa, zato što je sadržaj vode u telu tada manji (nema natečenosti), a hormonalni status regularan.

Saveti koji Vam mogu pomoći da rezultati kavitacije budu što uspešniji i dugotrajniji:

kavitacija masne naslage saveti

1. Smanjiti unos masti i šećera i jesti više namirnica bogatih proteinima.

2. Tokom trajanja tretmana, ali i nakon njega izbegavajte "grickanje". Masno tkivo čine masne ćelije čiji zadatak je da iz krvi preuzmu višemasne kiseline i šećere koji se unose hranom i da od njih uz pomoć enzima sintetišu masti i uskladište ih kao rezervnu energiju. Drugi zadatak im je da po potrebi oslobode rezerve tog goriva. Ovi procesi su dirigovani hormonom insulinom. Čim se poveća nivo insulina u krvi, a to se dešava pri svakom unosu hrane, masne ćelije dobijaju komandu da skladište masti. Efekat povećanja nivoa insulina traje i do 3 sata nakon unosa bilo koje vrste hrane. Za signal za lučenje insulina dovoljno je da unesemo neki zalogaj i da proces skladištenja masti otpočne. Zbog toga "grickanje" svaki put masnim ćelijama šalje poruku da skladište masti i čuvaju ih u rezervi.

3. Vodite računa da imate 3 redovna obroka dnevno, jer će tako Vaš metabolizam biti izbalansiran. Kada se neredovno hranimo, organizam šalje masnim ćelijama poruku da vode računa o rezervama. Ne preskačite doručak, organizmu je tada potrebna energija i iskorišćenje unetih namirnica će tada biti najviše (nivo enzima koji pomažu varenje masti je tada najviši).

4. Tokom trajanja, a poželjno je i nakon terapije 2 do 3 puta nedeljno raditi aerobne vežbe. Ovo je jako važno, jer će organizam tako lakše razgraditi otpuštene masnoće.

5. Unositi veću količinu tečnosti. Tokom tretmana uklanjanja masnih naslaga i anticelulit tretmana važno je da se unosi veća količina tečnosti kako bi se nastali produkti izbacili iz tela. U suprotnom, oslobođene supstance ostaju u telu. Unos potrebne količine tečnosti (uključena je i tečnost iz voća i povrća) dobija se deljenjem telesne težine sa koeficijentom 20. To znači da je osobi od 60 kg potrebno 3 litre vode dnevno.

Mobirise
kavitacije celije

6. Mi savetujemo i limfnu drenažu, odn. preso terapiju neposredno pre ili posle tretmana kavitacije, jer se time oslobađaju limfni putevi i pripremaju za lako procesuiranje produkata raspada masnih ćelija.

Adresa
Cara Dušana 70 / stan br. 1 / u prizemlju

11000, Beograd
Srbija

Kontakt 

Email: ladyepil@gmail.com
064-1768-009
011-2183-473, 011-2188-261
Radno vreme:
ponedeljak - petak: od 13 do 20h
subotom: od 9 do 17h
nedeljom: -