web maker
Mobirise

REZULTATI KAVITACIJE

Rezultati uklanjanja masnih naslaga ultrazvučnom kavitaciom

Rezultati variraju u zavisnosti od organizma, hormonalnog statusa, tretiranog dela tela, odnosno tretirane površine tela, dužine i broja tretmana, od redovnosti dolaska na tretmane, kao i od kombinovanja sa drugim metodama. Ako se tretira celulit, onda se mora uzeti u obzir i koji tip celulita (edematozni ili fibrozni) se tretira.

kavitacija mehurici

Uspešnost postupka se ogleda u smanjenju obima tretirane površine tela (preoblikovanje siluete tela), odn. razlike u obimu pre i posle tretmana. Zapreminu hidrolizovane masti u praksi ne možemo da izmerimo, a merenje mase, odn. razlike u masi tela pre i posle tretmana nije dovoljno pouzdano zato što klasične vage za merenje telesne težine imaju malu rezoluciju (preciznost). Naime, mast je veoma lagana, jer ima malu gustinu. Otuda je i masa hidrolizovane zapremine masti veoma mala. Ovakve male promene mase teško je pouzdano odrediti merenjem telesne težine pre i posle tretmana.

S obzirom da se ne tretiraju sve masne ćelije na zadatom obimu, kao i da nije moguće uništiti sve masne ćelije na zadatoj regiji veoma je bitno voditi računa o ishrani, jer preostale masne ćelije i dalje mogu da akumuliraju masnoće što bi dovelo do stagnacije ili čak i povećanja obima. Javljanje ovakvog negativnog efekta je isključivo posledica nepridržavanja saveta terapeuta. Drugo, veoma je poželjno raditi aerobne vežbe tokom terapije i povećati unos tečnosti kako bi se lakše razgradile i izbacile sve otpuštene masnoće.

Rezultati su individualni, ali kod većine pacijenata vidljivi već nakon prvog tretmana, dok daljnji tretmani još dodatno smanjuju količinu masnih ćelija na tretiranom delu tela, a time i obim.

Po tretmanu je moguće izgubiti do 4 cm u zavisnosti od toga koji deo tela se tretira. Što je manja tretirana površina po tretmanu, rezultati su bolji.

Nije redak slučaj da neposredno nakon jednog tretmana izostane rezultat smanjenja obima. Međutim, moguće je i smanjenje obima između dva tretmana kavitacije kada organizam izbaci lakalizovano uništen deo sala. Ovaj postefekat je posebno vidljiv kada se pacijent pridržava saveta datih pri tretmanu – pravilna ishrana i veći unos tečnosti između tretmana.

Važno je ponoviti da se kavitacijom trajno uništava deo lokalizovanih masnih naslaga na tretiranom delu tela, ali da to nikako nije metoda za rešavanje problema preterane gojaznosti.

Ponavljanje tretmana:

Pošto organizmu treba vremena da hidrolizuje otpuštene trigliceride i da izbaci sve produkte raspada masnih ćelija, kao i da preradi i eliminiše oslobođene masne kiseline, razmak između dva tretmana je minimum 5-7 dana. Trajanje tretmana je maksimalno 50 minuta, što je dozvoljena gornja granica izloženosti ultrazvuku ove frekvencije.

Iako je metoda neinvazivna i bezbolna organizam je u stresu, jetra prerađuje nešto više višemasnih kiselina, pa je dozvoljeno kupno 6 ponavljanja tretmana u jednom ciklusu, nakon čega se pravi pauza od 1 meseca.

Adresa
Cara Dušana 70 / stan br. 1 / u prizemlju

11000, Beograd
Srbija

Kontakt 

Email: ladyepil@gmail.com
064-1768-009
011-2183-473, 011-2188-261
Radno vreme:
ponedeljak - petak: od 13 do 20h
subotom: od 9 do 17h
nedeljom: -