free html web templates
Mobirise

REZULTATI
EPILACIJE

rezultati epilacije

Terapija daje individualne rezultate, ali trajna epilacija svakako znači da uništeni folikuli više nikada neće proizvoditi dlaku.

Na pojačanju maljavost utiču razni faktori, kao što su npr. genetski faktor, starosna dob, vrednosti hormona (prvenstveno muških polnih hormona), sindrom policističnih jajnika (PCOS) ili upotreba nekih lekova.

U zavisnosti od tretirane regije (dubine folikula ispod površine kože), boje dlake i boje kože preporučuje se barem 4 do 8 tretmana, ali nije moguće predvideti koliko će tretmana biti dovoljno za zadovoljavajući rezultat.

 Ponekad je potrebno uraditi i daleko više tretmana. Obično je za najbolji rezultat potrebno i 5 do 10 tretmana, a za odstranjivanje gustih i jakih dlaka, kao što su dlake na licu, stidnoj regiji ili većina regija kod muškaraca, može da bude potrebno i 15 tretmana ili više.

Najbolji rezultati se postižu kod osoba koje imaju tamne dlačice, svetlu kožu i dobar hormonski status. Po jednom tretmanu moguće je odstraniti najviše 20-30% dlačica, jer ne prime svi folikuli dovoljnu količinu toplotne energije da bi bili uništeni. Tokom godina mogu da se aktiviraju folikuli koji nisu bili aktivni u vreme tretmana.

rezultati trajne epilacije

Sve svetlosne metode rade po principu sprovođenja toplote preko dlake do folikula. Ako u vreme tretmana neki folikul nije proizvodio dlačicu, toplota nije mogla da stigne do njega u dovoljnoj količini i da ga uništi (deo toplote koja se sprovodi kroz kožu je daleko manji). Tada tretman možete ponoviti. Međutim, takvih folikula je obično veoma malo i sami ćete proceniti da li je i kada potreban dodatni tretman.

Takođe, zaostale dlačice će posle više ponovljenih tretmana biti sve bleđe i tanje, pa će se teže tretirati.

Međutim, krajnji rezultat (nakon višestruko ponovljenih tretmana) je veoma zadovoljavajuć - moguće je eliminisanje najviše 80-90% dlačica.

Malje sa tretirane regije ispadaće u narednih 7-30 dana tokom kojih će izgledati kao da malje nastavljaju da rastu. To se dešava zato što je potrebno neko vreme da koža odbaci uništene malje ili da budu mehanički odstranjene (npr. trenjem odeće, pilingom, pri kupanju i sl.).

Nakon svakog pojedinačnog tretmana sledi period u kom nema dlaka na tretiranoj površini kože. Dužina tog perioda takođe zavisi od tretirane regije (dlačice rastu i sazrevaju potpuno nezavisno jedna od druge, različitim brzinama, pa je podela na 3 osnovne faze samo aproksimacija stvarnih procesa; trajanje anagene faze je različita za različite regije). Na regijama čije dlačice brzo rastu, kao što je regija lica, ovaj period se u početku neće ni primećivati.

Posle određenog perioda, u zavisnosti od tretirane regije dolazi do pojave novih malja (nova faza), pa je tada potrebno ponoviti tretman do postizanja željenih rezultata. To je empirijski preporučeni minimalni period - ukoliko se malje pojave ranije u većem obimu ili Vam smetaju (npr. dlačice na licu ili dlačice koje urastaju), tretman može i ranije da se ponovi. Maksimalni period, takođe, ne postoji - može se napraviti pauza bez bojazni da će postojeći rezultati biti ugroženi (uništeni folikuli više neće proizvoditi dlaku).

Očekivano ponavljanje tretmana  rast dlačica kod žena: 
Epilacija nausnica, brade i podbratka2-4 nedelje
Epilacija obraza, čela, vrata ili celog lica2-4 nedelje
Epilacija l. stomaka, podlaktica i nadlaktica4-6 nedelja
Epilacija pazuha, prepona, bikinija i zadnjice4-6 nedelja
Epilacija stomaka, natkolenica i potkolenica8-10 nedelja
Očekivano ponavljanje tretmana  rast dlačica kod muškaraca:
Epilacija ušiju, vrata, jagodica, brkova, brade ili lica2-4 nedelje
Epilacija ramena, leđa, pazuha i grudi4-6 nedelja
Epilacija celih ruku muskarca4-6 nedelja
Epilacija celog stomaka muškaraca8-10 nedelja
Epilacija nogu8-10 nedelja
Pre tretmana je neophodno da se informišete i o kontraindikacijama. To možete učiniti ovde.
Adresa
Cara Dušana 70 / stan br. 1 / u prizemlju

11000, Beograd
Srbija

Kontakt 

Email: ladyepil@gmail.com
064-1768-009
011-2183-473, 011-2188-261
Radno vreme:
ponedeljak - petak: od 13 do 20h
subotom: od 9 do 17h
nedeljom: -