free web templates
Mobirise

RDT
vakuum terapija

 radijalna endodermna terapija

Smetnje u cirkulaciji, odn. slabljenje cirkulacije krvi i limfe, a time i usporeno izbacivanje toksina jedne su od glavnih uzroka neželjenih promena kože i potkožnog tkiva, u kom se gomilaju štetne materije koje nastaju u procesu metabolizma. Ovo se prvenstveno odnosi na promene strukture kolagena i prodiranja masnog tkiva ka višim slojevima. 

Mobirise

Ćelije vezivnog tkiva bujaju, pa se vezivno tkivo prekomerno uvećava, a posledica je tzv. pomorandžina kora ili celulit.

Zbog svog višestrukog dejstva, vakuum terapija se koristi u anticelulit tretmanima, ali i kao samostalna relax metoda.

Masaža pojačava cirkulaciju krvi, što znači da donosi više kiseonika, a odnosi više štetnih materija iz ćelija mišića. To je i glavna korist masaže. Mišići napunjeni kiseonikom imaju više energije za svakodnevne aktivnosti. Pored toga, masaža pomaže bolnim mišićima i zglobovima, povećava gipkost tela i tonus kože i deluje antistresno. Masaža nije samo obična relaksacija - to je i preventiva protiv nakupljanja stresa i emotivne i fizičke napetosti.

Vakuum terapija predstavlja radijalnu endodermnu terapiju (RDT) zasnovanu na vakuumu. Green VAC komponenta stvara vakuum koji preko aplikatora stvara kružni kožni nabor u kom se povećava rastegljivost vezivnog tkiva i dolazi do širenja kapilara.

Mobirise

Time se ubrzava vertikalna cirkulacija, a posledica je bolja razmena materija na lokalnom nivou (u tretiranoj regiji). Dotok sveže krvi i kiseonika na oštećenim mestima se znatno poboljšava, pa vezivno tkivo postaje još elastičnije. Povećanjem rastegljivosti vezivnog tkiva ubrzava se i protok limfe, pa samim tim eliminiše se i višak tečnosti i štetnih metabolita. Ovi procesi podstiču i sintezu kolagena i olakšavaju metabolizam masti. Rezultat je glatko, bolje oblikovano telo i glatkija koža.

Pravilnim izborom specijalno dizajniranih aplikatora kombinuje se blago usisavanje sa rotiranjem loptica u aplikatoru što stvara radijalni kožni nabor koji omogućava tretiranje veće površine istovremeno i smanjuje rizik od stvaranja modrica i osećaja nelagode.

Za vreme postupka nema neželjenih ili neprijatnih efekata. Kod senzitivnijih osoba, u zavisnosti od tretiranog dela tela moguća je pojava blagih modrica koje se povlače nakon par dana.
Vakuum masaža se ne preporučuje:

Mobirise
  • kod osoba sa povišenim krvnim pritiskom
  • kod osoba sa proširenim venama
  • kod srčanih oboljenja
  • tromboze i sl.
U našem salonu koristimo aparat Green VACaVite proizvođača Iskra Medical. Green VACaVite Iskra Medical je aparat koji u sebi sadrži dva aparata Green CaVite i Green VAC. Aparat služi za četiri terapeutske metode: kavitaciju, kavitaciju s vakuumom, vakuum masažu i mikrodermoabraziju (u kombinaciji sa Green Vac Diamond setom). Aparat postiže pritisak od 0 do 500 hPa (1 hPa = 100 Pa = 1 mbar), odn. od 0 do 5 mbar-a.

Green VACaVite Iskra Medical
Adresa
Cara Dušana 70 / stan br. 1 / u prizemlju

11000, Beograd
Srbija

Kontakt 

Email: ladyepil@gmail.com
064-1768-009
011-2183-473, 011-2188-261
Radno vreme:
ponedeljak - petak: od 13 do 20h
subotom: od 9 do 17h
nedeljom: -