develop free website
Mobirise

MANUALNA (ručna) MASAŽA

Masaža se definiše kao sistematska manipulacija mekih tkiva u terapijske svrhe. Pritiskom na tačno određene delove tela, preko kože, deluje se na mišićni, nervni i limfni sistem.

Manuelna masaža je najstariji oblik lečenja i poznata je od davnina. Podaci o masaži kao sredstvu lečenja prvi put se pojavljuju još 3000. godine p.n.e. 

Talaso Guam

Masaža pojačava cirkulaciju krvi, što znači da donosi više kiseonika, a odnosi više štetnih materija iz ćelija mišića. To je i glavna korist masaže. Mišići napunjeni kiseonikom imaju više energije za svakodnevne aktivnosti. Pored toga, masaža pomaže bolnim mišićima i zglobovima, povećava gipkost tela i tonus kože i deluje antistresno. Masaža nije samo obična relaksacija. To je i preventiva protiv nakupljanja stresa i emotivne i fizičke napetosti.

Prosečno trajanje masaže celog tela traje oko sat vremena. Parcijalna masaža traje od petnaest minuta do pola sata, a podrazumeva masažu jednog dela tela, na primer ramena ili leđa. Masaža ne sme da boli (osim vezivno - tkivne masaže). Mala količina bola je dozvoljena ako je mišić jako napet. Nakon masaže je moguće dobiti upalu mišića iz istog razloga kao i u sportu - mišić koji je duže vreme neaktivan nakon povećane stimulacije reaguje upalom.

Svaka vrsta masaže ima svoj metod i dejstvo u cilju postizanja što boljeg rezultata.

  • Relax masaža je blaga prijatna ručna masaža kojom se postiže maksimalno opuštanje organizma.
  • Ručna limfna drenaža ubrzava detoksikaciju, smanjuje otečenost i ubrzava razgradnju celulita.
  • Klasična ručna masaža celog tela stimuliše cirkulaciju i limfni sistem, čisti telo od toksina i jača imuni sistem. 
  • Parcijalna klasična ručna masaža leđa ciljano rešava problem zone vrata, lopatica i ostatka leđa.
Adresa
Cara Dušana 70 / stan br. 1 / u prizemlju

11000, Beograd
Srbija

Kontakt 

Email: ladyepil@gmail.com
064-1768-009
011-2183-473, 011-2188-261
Radno vreme:
ponedeljak - petak: od 13 do 20h
subotom: od 9 do 17h
nedeljom: -