simple website templates
Mobirise

Hiperkeratoze i strije

Lakat

Hiperkeratoza je jače zadebljanje površinskog sloja kože, odn. stvaranje rožnatih slojeva. To je područje tvrde kože koja se uglavnom manifestuje na laktovima, zadnjici, petama i sl.

Zadebljana koža se formira ukoliko je koža izložena pritisku ili trenju (trljanju) tokom dužeg vremenskog perioda. 

Površinski sloj kože (Stratum corneum) se štiti nakupljanjem i formiranjem zadebljanja kože u slojevima. Na ovaj način se pravi barijera, koja kožu štiti od uticaja egzogenih faktora i endogenog gubitka hidratacije.

U većini slučajeva ovo stanje je bezbolno i predstavlja mala ili srednja zadebljanja koja su samo kozmetički, odn. estetski problem, ali često mogu da stvore i neugodnost.

Strije su promene koje zahvataju srednji sloj kože - dermis. To su ožiljci koji nastaju zbog pucanja potkožnog tkiva, odn. propadanja vlakana kolagena.

Uzrok su nagli rast i naglo širenje tkiva usled gojenja ili trudnoće. 

Strije
U područjima u kojima (u dermisu) dolazi do pucanja tkiva, odn. do promene u orijentaciji i strukturi kolagenih vlakana, na površini kože (u epidermisu), javljaju se linearna udubljenja – površinski ožiljci. U početku su crvenkasto - ljubičaste boje, jer propadanje kolagena izaziva dilataciju (širenje) kapilara. Nakon određenog vremena pigmentacija nestaje, a ožiljci od strija poprimaju karakterističnu biserno - belu boju i takvi ostaju.
Adresa
Cara Dušana 70 / stan br. 1 / u prizemlju

11000, Beograd
Srbija

Kontakt 

Email: ladyepil@gmail.com
064-1768-009
011-2183-473, 011-2188-261
Radno vreme:
ponedeljak - petak: od 13 do 20h
subotom: od 9 do 17h
nedeljom: -